Διαδραστικό Χρονολόγιο Ελληνικής Επανάστασης 1821, του ΧΑΡΙΣΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ



Διαδραστικό Χρονολόγιο Ελληνικής Επανάστασης 1821, του ΧΑΡΙΣΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ

"Διαδραστικό χρονολόγιο βασισμένο στην ύλη του σχολικού βιβλίου κι εμπλουτισμένο με επιπρόσθετα στοιχεία, για εκπαιδευτική αξιοποίηση. Παρουσιάζει τα πιο σημαντικά γεγονότα κατ' έτος και με τη σειρά, τοποθετημένα πάνω στον χάρτη."


Διαδραστική χρονογραμμή για όλη την περίοδο της ελληνικής Επανάστασης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εποπτικό μέσο κατά διάρκεια επεξεργασίας της ενότητας για την Ελληνική Επανάσταση. Με πάτημα στο πλακίδιο του έτους ενδιαφέροντος ή στην χρονολογία ο χρήστης μεταφέρεται σε έναν διαδραστικό χάρτη με τα σημαντικότερα γεγονότα του έτους με τη μορφή διαδραστικών κόμβων και με τη χρονολογική τους σειρά. Κάθε γεγονός παρουσιάζεται με τη μορφή infographics. Καταβλήθηκε προσπάθεια για την όσο μεγαλύτερη οπτικοποίηση των πληροφοριών. Σε αυτή τη φάση το χρονολόγιο ανανεώνεται τόσο στο αισθητικό κομμάτι για την αύξηση της ομοιγένειας, ενώ γίνονται μικροδιορθώσεις στα κείμενα, για την αύξηση της ιστορικής ακρίβειας. Για τη δημιουργία του χρονολογίου χρησιμοποιήθηκαν τα εργαλεία @Genially , το @Canva & το @Thinglink συνδυαστικά. 

https://view.genial.ly/63033e6543f6d80019ee54de/interactive-content-diadrastiko-xronologio-ellhnikhs-epanastashs-1821-ed11

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υλικό για τους 3 ιεράρχες

Υλικό για Έμμηνο ρύση και Θεία Κοινωνία