2 άρθρα

2 κείμενα, άρθρα, μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη:

το πρώτο, χρονολογικά, ήτανε ότι οι θεολόγοι (ΠΕΘ) ζητούνε από το υπουργείο να χορηγηθεί τη νέα σχολική χρονιά η Καινή Διαθήκη στους μαθητές

"ως σχολικό βοήθημα"

(https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/452434_theologoi-se-pierrakaki-na-dothei-stoys-mathites-kaini-diathiki-os-sholiko)


Το δεύτερο αφορά το άρθρο του κ

Λακασά στην Καθημερινή με τίτλο: "Μάθημα Ηθικής για όσα παιδιά δεν διδάσκονται Θρησκευτικά"

(https://www.kathimerini.gr/society/563132983/mathima-ithikis-gia-osa-paidia-den-didaskontai-thriskeytika/)


Γρήγορες σκέψεις:

Σε εκπαιδευτικές, όπως θέλουν να χαρακτηρίζονται, ομάδες στο Facebook όπου έγινε η ανάρτηση φάνηκε ο...σεβασμός απέναντι στην ειδικότητα μας από τους..συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων.

Το κόμπλεξ τους χτύπησε κόκκινο. Τόση έπαρση, αλαζονεία, υποτίμηση, ειρωνεία, απέναντι στην ειδικότητα μας είχαμε καιρό να δούμε. Τι ότι δεν είμαστε επιστήμονες, τι ότι διδάσκουμε παραμύθια, τι ότι κάνουμε κατήχηση κ δεν προάγουμε την κριτική σκέψη κ άλλα πολλά.. 

Εστιάζω προσωπικά μόνο σε αυτά γιατί η συζήτηση μεταξύ ημών μπορεί γίνει (ή να γίνεται) περί των αιτιάσεων για το πως φτάσαμε ως εδώ. Άλλο αυτή η συζήτηση κ άλλο η χολή που ξεβράστηκε αυτές τις ημέρες. 

Αλήθεια, η διαίρεση κ το αλληλοφάγωμα μεταξύ των ειδικοτήτων καλά κρατεί. Το δε κόμπλεξ του "δεν πιστεύω κ εσείς διδάσκετε παραμύθια κ ποιος ασχολείται μαζί σας" μόνο οργή μου δημιουργεί γιατί μια τέτοια στάση ενός εκπαιδευτικού δείχνει εμμονή, ιδεολογική εμμονή, κ το ότι εκείνος "κάνει κατήχηση". Είμαι από το 2007 στα σχολεία κ (όσα κ αν έχει περάσει το μάθημά μας) η επίδραση κ η αίσθηση από την επαφή κ τη διάδραση με τα παιδιά μόνο θετικότατη αίσθηση μου έχουν αφήσει μέχρι τώρα. Διψάνε τα παιδιά για εκτόνωση, κριτική σκέψη, αλήθεια στη ζωή τους. Πόσες φορές έφτασαν στα αυτιά μου ή μου το είπανε κ οι ίδιοι "συνάδελφοι" πως την ώρα του δικού τους μαθήματος....μιλούσαν για τα θρησκευτικά κ την "παραμυθα του χριστιανισμού"; κ αυτό όχι στα πλαίσια του αναλυτικού προγράμματος αλλά του δικού τους κολλήματος;

Θα παραθέσω τις αναρτήσεις 2 συναδέλφων. Των Georgios Peran και Marios Koukounaras-Liagkis 


https://www.facebook.com/share/p/TXZ4v8AArMNmQLCM/


https://www.facebook.com/share/p/GRzZtVGM56LKjZZ7/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υλικό για Έμμηνο ρύση και Θεία Κοινωνία

Υλικό για τους 3 ιεράρχες